Followers

Saturday, September 20, 2014

SEDIH :'(

Assalamualaikum n hye hye hye to uolss.

Tengok tajuk pun boleh tahu kot macam mana perasaan aku sekrang. Actually, sejak datang masuk sini banyak benda betul buat aku sedih. Dari hostel sampai laa kawan-kawan. Aku tak tahu nak luah kan kat mana and dekat sapa. So since ramai dah orang ingat aku punya blog nie dah tak wujud so aku pun tulis je laa kat sini. Aku kadang-kadang rimas jugak dengan kawan aku sorang nie. Nak kesian pun ada. Aku sekarang nie selalu nasihat diri aku supaya banyak sabar. Mana tahu nanti aku hadapi kesusahan ke nak kena mintak tolong dia jugak ke tak ke susah. Bukan apa aku kadang-kadang rasa hidup aku tak dak privacy. Asyik nak tahan ikut kepala dia jaa. Ya aku admit memang aku blur pun. Itu aku tak nafikan. Tapi selama aku kawan dengan orang sekeliling aku nie first time orang asyik mention kebluran aku. Aku rasa macam sakit hati pun ada even aku admit benda tuee. Weh kalau kau hari-hari cakap aku blur kau tak rasa ke macam kau mendoakan aku untuk terus jadi blur?. Kadang-kadang blur aku bukan blur yang betul-betul tak faham. Cuma aku lambat sikit nak tangkap apa yang orang tue maksudkan. Seriously. And sekrang nie aku bawak moto. Even aku rasa aku bawak moto tue untuk memudahkan kerja aku tapi sekrang nie aku tak rasa mudah. Sebab aku rasa macam terikat. Kena tunggu orang. Tak aku tunggu orang Orang yang kena tunggu aku. This is so disgusting and annoying. Tak suka sebenarnya. Aku dah la jenis ikut kepala sendiri kadang-kadang. Kalau terasa nak pergi terus siap pergi. Kalau rasa tak nak tak payah pergi. So bila terikat dengan orang nie susah. Mungkin sebab faktor didikan family aku jadi macam nie. Umi suruh aku ambil lesen apa semua nie pun sebab senang suruh aku gerak sendiri and tak payah nak susahkan mak ayah kena tunggu semua. Aku rasa aku akan lagi senang hati kalau dia dapat tukar kos haritue. At least aku senang laa sikit. Tak payah nak pikir kena siap cecepat or nak kena tunggu orang apa semua. Aku bukan laa nak kedekut. Cuma aku just nak rasa bebas tanpa terikat dengan janji sesiapa. Letih kot bila terikat dengan orang nie. Ya Allah. Memang Allah jaa tahu apa aku rasa sekarang. Semoga Allah kuatkan hati aku, tingkatkan kesabaran aku dalam hadapi ujian yang tak seberapa nie. Amin. Adiosssss. 

Monday, September 15, 2014

IIUM KUANTAN :)

Assalamualaikum n hye hye hye to uolssss,

Alhamdulillah aku dah habis berasasi dekat CFSIIUM yg aku rinduii. Sekarang bermula laa kehidupan aku di UIA Kuantan. Banyak betul cabaran yang aku hadapi nak sepanjang masuk sini. Aku harap segala cabaran yg aku hadapi kat sini akan menjadikan aku lebih matang dan berfikiran positif. Oke esok kalau rajin aku sambung tulis balik. 
Starry Sun