Followers

Monday, July 1, 2013

NEW SEM NEW ME. :)

Assalamualaikum n hye hye hye uolss,



Setelah sekian lama aku tak menghapdate blog aku nie, sekarang nie baru nak merajinkan tangan untuk menaip kembali. Haha. Serius itu antara ayat yang paling poyo yang aku biasa buat. Sekarang nie aku dah mulakan sem baru aku. Berkat doa mak ayah, kengkawan,  korang yang membaca blog aku, and doa untuk diri sendiri akhirnya aku exempted for english and quranic language. Thank you very much laa kepada sesiapa yang mendoakan kejayaan aku. Tak terbalas rasanya jasa semua orang yang bantu aku untuk exempted dalam dua dua languange subject nie. Tetiba terlayar kembali saat aku dapat tahu bahawasanya aku telah exempted in languange subject. Aku jerit-jerit panggil mak aku then peluk mak aku puas-puas. Bertapa happy giler aku waktu dapat tahu result aku. Haha. Macam lawak pulak bila pikir-pikir balik. Sekarang nie jadual aku tersangat lah tidak pack. Kelas aku hanya 4 hari seminggu. Jumaat tak ada kelas. Hari yang paling aku busy adalah hari khamis. Tue pun tak ada laa busy sangat sepatutnya. Tapi disebabkan madam nak mintak extra class and ada replacement class so tue la yang menyebabkan hari khamis aku agak pack. But the most thing that I really happy is on Wednesday there's only a class from 11 till 1. Setalah 2 sem aku terseksa sebab kelas aku hari rabu memang pack kalah tin sardin from 8 to 6, now I can feel so free on Wednesday. Haha.


 Tapi something worst jugak laa bila kelas tak banyak nie. Penyakit MALAS pulak menjadi-jadi.  Kalau dulu rajin jugak laa aku nak bertenggek kat library. Sekarang nie aku lagi rajin menghabiskan masa aku dengan katil. Mungkin faktor bilik aku yang berada terlalu tinggi membuatkan aku malas nak berjalan kemana-mana. Sem nie aku ambil 2 subject core and 1 subjek teras. Chemistry 2, Mathematics 3 and Basic Theme of Al-Quran. As usually, nothing easy in this world. Aku rasa sem lepas punya chemistry which is chemistry 1 is much better than chemistry 2. Dulu aku paham laa jugak. Tapi sekarang otak aku macam blank pulak rasanya. Macam tak paham apa-apa. Mungkin lepas nie aku perlu memperbanyakkan masa aku untuk menghadap buku and bukan menghadap 'notebook' aku nie.

 

Sebelum midsem nie aku belajar banyak benda yang kena ingat and paham. Part nie yang buat aku rasa agak cuak sikit. Kalau salah ingat and salah paham tak ke naya nanti. Tapi InsyaALLAH, dengan izin ALLAH dan keberkatan dalam bulan Ramadhan yang akan tiba beberapa hari lagi mungkin akan memudahkan aku and kita semua untuk terus berjihad dalam menuntut ilmu. Aminn.

 

Okelah. Sampai setakat nie jelah bebelan aku hari nie. Perlu persiapkan diri sebelum nak kena  ke kelas pukul 2 nanti.  
Starry Sun