Followers

Tuesday, July 30, 2013

A PERSON 2

Assalamualaikum n hye hye hye to uols,

Serius talk. Agak terasa hati dengan one of my friends. Kenapa tak jadi nak join kami? Kenapa kalau nak buka ada budak lagi sorang tue baru dia nak join? Kenapa kalau dengan kami dia lebih rela berbuka kat bilik dia. ? Is there anything wrong with us? Sedih jugak aku rasa kadang-kadang. But mungkin jugak laa nie macam balasan untuk aku. Dulu aku suka buat perangai. And mungkin dia dah sedikit sebanyak menyampah dengan aku. Sorry. But kalau yer pun marah aku why must libatkan orang lain yang tak bersalah. I really admired your loves towards your friends before. Tapi kenapa sekarang hang dah lain. Kenapa makin menjauh? Yaaa. Mungkin jawapannya adalah aku yang bersalah. Aku yang selalu buat hal yang tak sepatutnya sampaikan hang rasa rimas dengan aku. I know that i'm not a good friends. And mungkin jugak aku yang terlalu terasa. Terlalu berperasangka buruk kat hang. Sorry. Ireally didn't mean it. I just only sad when you become far from us. 

Monday, July 29, 2013

A PERSON :)

Assalamualaikum n hye hye hye to uols,

I really don't know anything to say now. Pengakuan tue aku rasa sangat berani mati. I'm really shock. Siapa yang dia cuba maksudkan? Kenapa cara dia tue macam tujukan untuk aku?. I'm really wondering. But maybe it's just only my feeling. Mungkin dia tak maksudkan nak kata kat aku macam tue. And aku jer yang terperasan macam dia kata kat aku. Kalau la benda tue ditujukan kat aku. Yess. I'm will really really shocked. And I don't know how to give respond. I really hope that the statement was not for me. Maybe for others. I don't want our friendship just end like that  just because of misunderstanding.  I do love our friendship. Don't ruined it. Please. I beg you.

Saturday, July 27, 2013

WINDOW SHOPPING WITH FRIEND :)

Assalamualaikum  n hye hye hye to uols,

Keletihan sesangat hari nie. Disebabkan seharian aku berjalan hari nie dengan ex-classmate aku Atiah. Mula-mula kami gerak ke Masjid India. Dan seperti biasa memang kebiasaan time nak dekat-dekat raya nie orang macam sardin lah. Memang bertolak-tolak laa orang kat situ tadi waktu nak lalu. Banyak kedai jugak yang kami nak tengok tak jadi sebab tak tahan dengan lautan manusia. Aku rasa time solat pun tade laa safnya terapat and tenhimpit macam kat situ tadi. Lagi satu sebab kami tak beli banyak barang sebab elaun tak masuk lagi. So memang window shopping je laa. Then waktu nak solat zohor tadi kami pegi surau kat zohor. Disebabkan keadaan yang sangat tak selesa dalam surau tue so kami pun decided nak keluar dari lautan manusia tue. Kami pegi pulak laa jalan ke Times Square. Kat situ aku rasa lagi aman laa nak dibanding dengan Masjid India tue. Ye laa. Orang pegi Masjid India tue sebab nak beli baju raya and so on. Kami yang nak window shopping nie memang merana laaa. Kat Masjid India tue pun aku beli blouse sama dengan Atiah jer. Pastu terus pegi TS. 

Kat TS aku rasa banyak jer lagi blouse dia yang menarik untuk dibeli. And harga dia memang tak mahal. Murah jer. Memag affordable sangat-sangat. Banyak jer kedai yang jual baju RM 10-RM25. And baju dia pun lawa-lawa jugak. Tapi disebabkan terlalu penat so kami tak de la fokus untuk berwindow shopping kat situ. Lepas solat terus pegi cari wayang.Kami decide nak tengok cita paling murah and tak kacau time bukak puasa memandangkan time tue pun dah pukul 4.45. Tengok punya tengok cita RED 2 jer yang paling menepati syarat yang kami nak. Mula-mula aku bajet cita nie macam tak best giler. Macam hambar jer. Tak tahu la kenapa aku boleh pikir camtu walaupun seat dia dah hampir full . Mungkin sebab tak pernah dengar pasal cerita tue kot.Then dah pukul 5 kami pun masuk laa. Nak tahu? Citer tue memang best giler. Penat gelak kot tengok cita tue. Serius best gila. Bukan aku dengan member aku jer bergelak. Habis satu panggung gelak tengok cita tue.

 

Habis jaa cita tue kami pun cari laa tempat nak makan untuk berbuka. Then rushing macam nak menggila sebab aku takut kena tahan dengan pak gad sebab balik lambat sangat. Begitu laa perjalanan aku sepanjang hari nie.  Oke. Mata pun tak larat nak bukak katil pun dah panggil soh tidor so night :D

Friday, July 26, 2013

NEW ME :)

Assalamualaikum n hye hye hye to uols,

Dah lama aku tak mendecorate blog aku nie. So hari nie aku menghabiskan hari aku dengan mendecorate blog aku nie. So far aku sangat berpuas hati dengan apa yang aku dah decorate nie. Terutama sekali header baru aku tue. It's so amazing. So hari nie aku dapat laa jugak ilmu guna photoshop. Tahniah kepada aku. Aku jugak dah tukar url blog aku. Sebab apa aku tukar? Pasal kes nie biar aku je laa yang tahu. Lagipun apa salahnya kalau sekali sekala berubah angin kan?. Biarlah tyqarblbs tue menjadi kenangan. As umur aku pun dah nak masuk 20 tahun depan. Bercakap soal umur tiba-tiba aku teringat perbincangan aku dengan budak bilik aku beberapa hari lalu. Kami masing-masing pikir mana hala tuju kami lepas nie.  


Aku pun tak tahu kenapa perasaan homesick aku menjadi-jadi sekarang sampai aku rasa macam nak tukar U lain. U yang lebih dekat dengan rumah aku. Yang aku boleh balik rumah selalu. Yang kosnya tak mahal sangat kalau balik rumah aku. It's really make me sick by thinking of this thing. For my further studies nanti aku kena sambung dekat kuantan. Bajetnya aku nak ambil kos finance. Tapi dengar kata ramai yang berhasrat nak ambil kos nie. So untuk dapatkan kos nie result kena cekang laa. Seriously when i think about this it will make me suffer. Ye laa. Dah la jauh dari family. Nak ambil kos tue kena struggle gila-gila pulak. Hurmm. Atiqah. Please kuatkan hati and berusaha sehabis baik. Doakan aku supaya aku dapat apa yang aku hajati. 

Monday, July 1, 2013

NEW SEM NEW ME. :)

Assalamualaikum n hye hye hye uolss,



Setelah sekian lama aku tak menghapdate blog aku nie, sekarang nie baru nak merajinkan tangan untuk menaip kembali. Haha. Serius itu antara ayat yang paling poyo yang aku biasa buat. Sekarang nie aku dah mulakan sem baru aku. Berkat doa mak ayah, kengkawan,  korang yang membaca blog aku, and doa untuk diri sendiri akhirnya aku exempted for english and quranic language. Thank you very much laa kepada sesiapa yang mendoakan kejayaan aku. Tak terbalas rasanya jasa semua orang yang bantu aku untuk exempted dalam dua dua languange subject nie. Tetiba terlayar kembali saat aku dapat tahu bahawasanya aku telah exempted in languange subject. Aku jerit-jerit panggil mak aku then peluk mak aku puas-puas. Bertapa happy giler aku waktu dapat tahu result aku. Haha. Macam lawak pulak bila pikir-pikir balik. Sekarang nie jadual aku tersangat lah tidak pack. Kelas aku hanya 4 hari seminggu. Jumaat tak ada kelas. Hari yang paling aku busy adalah hari khamis. Tue pun tak ada laa busy sangat sepatutnya. Tapi disebabkan madam nak mintak extra class and ada replacement class so tue la yang menyebabkan hari khamis aku agak pack. But the most thing that I really happy is on Wednesday there's only a class from 11 till 1. Setalah 2 sem aku terseksa sebab kelas aku hari rabu memang pack kalah tin sardin from 8 to 6, now I can feel so free on Wednesday. Haha.


 Tapi something worst jugak laa bila kelas tak banyak nie. Penyakit MALAS pulak menjadi-jadi.  Kalau dulu rajin jugak laa aku nak bertenggek kat library. Sekarang nie aku lagi rajin menghabiskan masa aku dengan katil. Mungkin faktor bilik aku yang berada terlalu tinggi membuatkan aku malas nak berjalan kemana-mana. Sem nie aku ambil 2 subject core and 1 subjek teras. Chemistry 2, Mathematics 3 and Basic Theme of Al-Quran. As usually, nothing easy in this world. Aku rasa sem lepas punya chemistry which is chemistry 1 is much better than chemistry 2. Dulu aku paham laa jugak. Tapi sekarang otak aku macam blank pulak rasanya. Macam tak paham apa-apa. Mungkin lepas nie aku perlu memperbanyakkan masa aku untuk menghadap buku and bukan menghadap 'notebook' aku nie.

 

Sebelum midsem nie aku belajar banyak benda yang kena ingat and paham. Part nie yang buat aku rasa agak cuak sikit. Kalau salah ingat and salah paham tak ke naya nanti. Tapi InsyaALLAH, dengan izin ALLAH dan keberkatan dalam bulan Ramadhan yang akan tiba beberapa hari lagi mungkin akan memudahkan aku and kita semua untuk terus berjihad dalam menuntut ilmu. Aminn.

 

Okelah. Sampai setakat nie jelah bebelan aku hari nie. Perlu persiapkan diri sebelum nak kena  ke kelas pukul 2 nanti.  
Starry Sun