Followers

Sunday, April 14, 2013

SENTAP !!

Assalamualaikum n hye hye hye to uols. 

Lama giler kan aku tak update blog nie. Bukan busy study sangat pun. Busy membuat benda-benda lagha jaaa. Hari nie tujuan aku menulis blog adalah sebab aku nak membebel kat sini. Dah lama betul aku tak membebel kat sini. 

Oke. Tadi aku ada stalker blog someone nie atau nice word dia blogwalking. She is nice. She is cute and i love to read her blog. She not merapu merepek macam blog aku nie. She write a lot about love to Islam. Anything about Islam. Kat sini aku ada gak laa tersentap dua tiga minit. Ye laa. My blog nie tak dipenuhi dengan ilmu-ilmu tentang islam. Hanya dipenuhi dengan rasa tak puas hati, cerita yang mengarut dan meraban. Haihh.

 


Its actually hard to make other people satisfied with us. Sometimes everything that we do is not making someone satisfied. As I told before, nobody perfect. Everybody will not escape from doing wrongs. We cannot make everybody satisfied  to us.Aku rasa memang aku tengah ulang ayat tue dua tiga kali. Cuma tukar bagi jadi pasif jaa. Haha. Sometimes kita kutuk orang. And lumrah la kalu kita kena kata balik. Apa yang aku nak tekankan kat sini ialah. DON'T JUDGE A BOOK BY ITS COVER. Selalu jugak terdetik kat hati aku nie bila someone tue bagi nasihat bukan main tapi yang dia lagi teruk sebenarnya. Tapi lepas tue aku terus ingatkan diri aku untuk beristghfar banyak-banyak sebab tade orang yang sempurna dalam dunia nie. Mungkin kita fikir kita lagi bagus dari dia. Tapi sebenarnya kita tak tahu macam mana ALLAH menilai manusia.Mungkin dia kurang dari suatu segi tapi dia lebih banyak baik dari kita. Mungkin kita lebih dari macam-macam segi tapi kita lagi banyak buruk dari dia. So tingkatkan prestasi dan iman. Kurangkan kontrovesi. Hehe. Tagline pinjaman. Sekian sahaja untuk hari nie. Sama-samalah kita ambil teladan dan renungan melalui apa yang disampaikan.
Starry Sun