Followers

Friday, March 15, 2013

HOME ALONE

Assalamualaikum n hye hye to uols,

Alhamdulillah hari nie genap 7 hari mak dan ayah aku mengerjakan ibadat umrah. Bermakna sudah 7 hari aku tinggal sorang-sorang dekat rumah. Tinggal sorang-sorang nie selalu membuatkan aku rasa rindu sangat-sangat dekat mak ayah aku. Yelaa. selalunya kalau aku bilik mesti mak aku yang masak punya laa. So dalam seminggu nie aku jee laa yang masak. Sendiri mau hidup sendiri mau tanggung maa. Sedap ke tak sedap ke kena telan jugak. Nak beli kat luar memag aku nie terlebih rajin sangat laa. Haha. Tragis pulak cita aku nie. Sesungguhnya aku tak suka balik rumah sedangkan peperiksaan masih belum habis. Memang confirm gua tak pegang buku weh. Tambah pulak duduk sorang nie. Memang lagi tak la aku nak study nya. Perasaan bersalah tue memang ada. Ye laa. Exam tak habis lagi. Tapi time nak pegang buku tue rasa macam aku dengan buku tue macam magnet yang sama kutub. Memang rasa berat je nak pegang buku. Tak tahu laa apa nak jadi. Kalau jenis bijak takpa laa jugak. Nie tak bijak punn. Asyik makan vitamin M je kerja aku sekarang. M stand for MALAS. Oke tutup segala cerita pasal kemalasan and keseorang aku tue. Sekarang nie aku nak shared kat hampa pasal novel yang aku baru baca sekerat semalam. Novel Perempuan Lindungan Kaabah. 

tadaaa.

Nie dia laa novel yang cheq nak habaq kat hampa nie. Haha. So far aku baca tak habis lagi. Tapi jalan cerita dia agak menarik cuma kurang kot dari segi humor. Aku nie suka cerita yang lawak-lawak sikit. Yang boleh buat aku gelak sampai jatuh katil lagi bagus. Haha. Tapi novel nie yang bestnya banyak bagi pengisian tentang ilmu agama. Ada perkataan yang aku biasa dengar tapi tak tahu maksudnya and dalam cerita nie dia terangkan maksud perkataan tue. So aku lebih paham word tue sekarang. Hehehe. So disini aku nak merekomenkan laa kepada anda di luar sana untuk beli novel nieee. Syokk oo. Walaupun tak banyak humor. K. Sampai disini sahaja coretan aku. Ada orang yang telah membantutkan idea aku untuk menaip hari nie. Dia kasi aku happy terlebih hari nie. Terima kasih buat beliau. So selamat membeli dan membaca dan menagmbil teladan dari cerita aku hari niee.
Starry Sun