Followers

Saturday, December 29, 2012

MEDAN I'M COMING

Assalamualaikum n hye hye to uols.

Baru-baru nie aku pergi ke Medan with my parents. Tujuan kami pergi sana sebab nak pergi kenduri family ayah aku kat sana. Kalau nak cerita pasal salahsilah family aku yang dekat sana tue memang sampai esok pun tak habis laa. So aku akan straight to the point jee laa nahh. Aku pergi bercuti dekat sana 7 hari or sinonim as seminggu. Wahhh. Rojak nak mampus bahasa aku. Oke. Abaikan. Heee. Mula-mula aku ingatkan aku dengan parents aku je yang datang. Tetiba nampak Pakcak aku pun datang jugak. Dengan anak lelaki dia yang dipanggil Ari tue. Actually tue laa pertama kalinya aku taw nama dia Ari. Wahhhh. Teruk kan? Tapi nak buat macam mana. Seperti yang semua umat manusia tahu. Aku nie bukan jenis yang friendly and cepat kenal orang sangat-sangat. Memang teruk gilaa kan? Tapi that is the fact about me.  Payah sangat nak cam orang. Kadang-kadang bila orang tunjuk aku tengok muka then lepas beberapa saat diorang cakap balik about that person. Tuppp. Aku akan tanya balik 'Yang mana satu nie?'. Haha. Bila pikir bertapa bluurrrnya diri aku nie kadang-kadang buat aku nak tergelak pulak. Oke. Jauh bebenor aku melencong. Dekat sana aku duduk dekat rumah tok ngah aku. Dia nie katogeri orang berada laa. Rumah dia memang besar laaa. Hari ketiga tue kami pun gerak laa pergi rumah kenduri. Sebelum sampai rumah kenduri tue kami singgah dekat Danau Toba. Subhannallah. Memang cantik ALLAH jadikan tempat tue.Nie laa gambar aku waktu kat Danau Toba tue.

aku tak kenal depa nie. sekian. hee


nie laa sepupu aku Ari and pakchak aku. 


aku bersama budak-budak riang


candid sobonanyo pic nie.


main air


macam bagi makan ikan jaa aku kan?


Onni dan Fattah


ayah aku. Encik Nasarudin dengan budak kecik


hijau hijau hijau


aku dan Onni


PEACE

Nie laa antara pic aku dekat Danau Toba tue. Lepas tue kami pun bergerak la pergi Batu Bara. Kami sampai sana berapa pagi aku pun tak pasti laa. Sebab aku terlalu mengantuk so aku pun terus tidur laa. Jam dekat sana beza satu jam dengan jam Malaysia. Tapi waktu solat dekat sana ikut macam waktu solat dekat Malaysia. Kalau zohor dalam pukul 1.30 macam tue dekat Malaysia, dekat sana pukul 12.30 macam tue laa waktu zohor kat sana. 

Adat perkahwinan dekat sana macam adat perkahwinan zaman mak aku muda dulu-dulu. Mak aku laa yang cakap. Aku bukan wujud lagipun zaman mak aku kecik-kecik dulu. Part yang aku rasa menarik sangat-sangat tue waktu dorang makan beradab untuk pengantin. Memang lawak gila laa. Tengok diorang kena berebut capai bunga nie.

yang nie laa buang tue.

nie laa pengantinnya.

nie waktue majlis pernikahan


nie aku bersama anak-anak Toksu ana Toklong


nie laa tempat makan beradap tue.

Heee.Dekat sana jugak ada persembahan keyboard. Ada penyanyi and penari bagai laa. Macam yang aku tahu kalau dulu kita ada persembahan silat untuk pengatin. Macam tue laa dorang jugak. Kenduri diorang habis pukul 12 tengah malam jugak laa. Seriusly memang penat nak mampus even tak buat apa-apa pun. Hari pun berlalu. Kami nak kena balik ke Medan sebab esoknya tue kami nak balik ke Malaysia. Sebelum pergi Medan aku sempat pergi pantai dekat area Batu Bara tue. Aku pun tak ingat apa nama pantai tue. Yang special nyaa nak masuk pantai pun kena bayar. Aku bersyukur jadi rakyat Malaysia.  Hee. Nie laa gambar yang sempat di snap sebelum pulang ke Medan.

dengan Ayu, Ari. Kak Maria and Ilham.


kami lagi

dan lagi

bnyak posing betul kan?

one more time


bertiga


penat berdiri duduk pulak.


bajet jee aku tue


hee


 
baju putih Ilham baju merah tak kenal
baju kelabu tak kenal

ayu yang comel dan suka senyum

lagiiiiii

dan lagiiii

mencari harta karun kaa apa nie?

three girls

two men

depa nak snap aku pun posing je laa. tunggu lagi?

dengan sepupu okeng. 
bertiga mereka.

Oke. Sampai situ je laa nahh cerita aku. Nak tidur dah sebab mata dah terlalu mengantuk. Gnite. 
Starry Sun