Followers

Thursday, November 8, 2012

KURSUS LAGI

Assalamualaikum n hye hye hye to uols.

Title di atas jelas menunjukkan kemalasan aku untuk menghadiri Kursus Permata pada esok hari. Ya. Mak aku seorang pengusaha TASKA yang berjaya. Dan juga berjaya dalam melibat hampir seluruh ahli keluarga dalam bidang TASKA nie. Habis satu family aku terlibat join Kursus pasal TASKA nie. No wonder la kalau aku katakan bahawa mak aku nie sangat berjaya dalam bidang yang diceburi oleh beliau. Alahai. Dekat mana la aku belajar gunakan bahasa baku nie. Hahaha. Esok aku akan jalani kursus permata di Politeknik Sultanah Bahiyah Kulim Kedah dimana merupakan tempat ayah aku bekerja. Bertapa malasnya diri ini untuk mengikuti segala kursus yang berkaitan dengan TASKA. 

nie salah satu perkara yang berkaitan dengan TASKA.

Tapi apakan daya. Pergi kursus nie pun salah satu kerja aku untuk mendapatkan gaji sebanyak RM400 daripada bos aku iaitu mak aku laa. Mesti korang rasa sikit gila kan gaji aku. Memang la sikit. Aku cuma bekerja untuk 2 minggu lebih ja. Kalau ikutkan gaji untuk kerja selama 2 minggu tue memang banyak la nilainya RM400 tue. 

nie la antara budak-budak di Taska mak aku.

Esok aku kena pergi kursus bersama-sama dengan seorang lagi pekerja mak aku. Aku panggil dia Kak Asmah jaa. Since dia dulu ambil exam KAAK sekali dengan aku dekat Sungai Petani dulu. And kami sama-sama lulus. So kami pun diarahkan oleh bos kami untuk pergi kursus nie. Aku tak taw la apa nak jadi esok. Barangkali aku akan tidur sepanjang kursus berlangsung. Ataupun aku akan enjoy semasa kursus dijalankan. Diharapkan semoga penceramah yang hadir dapat membuat lawak jenaka even lawak tue bodoh sekali pun. At least aku tak la mengantuk macam orang gila dalam tue. Dah la makanan yang di provided kan untuk kursus tuu esok. YA ALLAH. Bikin wa mengantu maa. Hui Hui. Hahaha. Oke la. Mungkin setakat nie je laa coretan aku untuk kali ini. Esok aku cerita tentang apa yang ada dalam kursus tue. 
Starry Sun