Followers

Thursday, November 8, 2012

KURSUS LAGI

Assalamualaikum n hye hye hye to uols.

Title di atas jelas menunjukkan kemalasan aku untuk menghadiri Kursus Permata pada esok hari. Ya. Mak aku seorang pengusaha TASKA yang berjaya. Dan juga berjaya dalam melibat hampir seluruh ahli keluarga dalam bidang TASKA nie. Habis satu family aku terlibat join Kursus pasal TASKA nie. No wonder la kalau aku katakan bahawa mak aku nie sangat berjaya dalam bidang yang diceburi oleh beliau. Alahai. Dekat mana la aku belajar gunakan bahasa baku nie. Hahaha. Esok aku akan jalani kursus permata di Politeknik Sultanah Bahiyah Kulim Kedah dimana merupakan tempat ayah aku bekerja. Bertapa malasnya diri ini untuk mengikuti segala kursus yang berkaitan dengan TASKA. 

nie salah satu perkara yang berkaitan dengan TASKA.

Tapi apakan daya. Pergi kursus nie pun salah satu kerja aku untuk mendapatkan gaji sebanyak RM400 daripada bos aku iaitu mak aku laa. Mesti korang rasa sikit gila kan gaji aku. Memang la sikit. Aku cuma bekerja untuk 2 minggu lebih ja. Kalau ikutkan gaji untuk kerja selama 2 minggu tue memang banyak la nilainya RM400 tue. 

nie la antara budak-budak di Taska mak aku.

Esok aku kena pergi kursus bersama-sama dengan seorang lagi pekerja mak aku. Aku panggil dia Kak Asmah jaa. Since dia dulu ambil exam KAAK sekali dengan aku dekat Sungai Petani dulu. And kami sama-sama lulus. So kami pun diarahkan oleh bos kami untuk pergi kursus nie. Aku tak taw la apa nak jadi esok. Barangkali aku akan tidur sepanjang kursus berlangsung. Ataupun aku akan enjoy semasa kursus dijalankan. Diharapkan semoga penceramah yang hadir dapat membuat lawak jenaka even lawak tue bodoh sekali pun. At least aku tak la mengantuk macam orang gila dalam tue. Dah la makanan yang di provided kan untuk kursus tuu esok. YA ALLAH. Bikin wa mengantu maa. Hui Hui. Hahaha. Oke la. Mungkin setakat nie je laa coretan aku untuk kali ini. Esok aku cerita tentang apa yang ada dalam kursus tue. 

MY WISH

Assalamualaikum n hye hye to uols. 

Saya nak menulis lagi dan lagi dan lagi. Haha. Oke. Aku sebenarnya berkenan sangat-sangat ak memiliki handphone nie.

XPERIA GO

Kawan aku la yang buat aku jatuh cinta dengan handphone nie. Apa yang special pasal handphone nie.? Handphone nie boleh masuk dalam air. Tak percaya? Try la suruh tokei kedai yang jual handphone yang korang pergi tue untuk buat testing. Aku first time tengok only WAUUUU je yang aku boleh katakan. Harga yang aku pergi tanya hari tue RM760. Tapi sekarang tak tahu la kan. Orang kata handphone jenama nie cepat turun harga. Aku tak kata. Orang yang kata. Hehe. Alahai SONY. Aku dah la baru dikecewakan oleh SONY jugak. Tapi nasib aku laa sebab aku beli AP punya product la. Memang tak elok sangat. But now , aku dah terjatuh cinta dengan SONY nie pulak. Harap tak mengecewakan aku laa nanti bile handphone nie dah bertukar tangan kepada aku. Handphone nie ada 3 warna. Hitam, putih dan kuning. Aku memang tengah berkenan warna kuning tue ja. Sebab apa? Warna kuning tue jaa warna yang paling menarik untuk aku. Dari dua warna yang lain tue. Hehe. Berancang untuk membeli handphone nie bulan 1 tahun depan. Yeahh. Harap tak mengecewakan aku laa noehh.  Meh nak tunjuk kat korang warna Xperia Go yang lain.

tadaaaaa. heeee. 

Handphone nie jugak tak ada bateri. Macam nie la rupa handphone nie belah belakang.


cing cing cing....

Apa-apa pun. semuanya takdir ALLAH. Kalua ALLAH tak izinkan aku beli handphone sampai hujung nyawa pun kempunan je laa aku kat handphone nie. Hahaha.  Oke. Akhir kalam daripada aku semoga aku dapat memiliki handphone nie. As aku pun akan lebih senang nak bertweet tanpa buka laptop lagi lepas nie. Aminn. 
Starry Sun