Followers

Thursday, May 31, 2012

i love u lahh add math :)

hye n hye n hye to uollss :)
 oke. ak taw. msti korang nak ckp yg ak nie over -excited sangat dgn blog nie. sbb dalam masa 1 hri ak bole post entry sampai bebanyak2 kli kn? haha. nikan blog ak. so biarlahh ak coretkan apa yg ak rsa ak nak coretkan. betol tak?? fiuufiuu~~ haha. tak laa. actly ak saja update 1 hari smpai bnyk2 post. ye laa. lpas nie ak pun  tataw bla plak laa ak nak tgok blog niee. msti la lpaih nie lgi busy as ak akn jd student blek. lgi punn taon2 sblm ak ta pernah update bnyk2 cte kan?? so kira ak 'qado blek laa. hewhew. 

oke. ak taw terlalu jauh ak mnyimpang dri topik asal tue kan? haha. SAYA SUKA NOMBOR LAA. :) . satu knyataan bahawa ak dlu (tym skula rendah la) pling bnci nombor n kira2 nie. adoii tak suka lahh. i'm still remember dlu ak pnah suruh abah ak buat kje skola math ak tpi ak sedap2 jaa lena. zzzzz. haha. trok kan? waktu math dlu adalah waktu yg pling ak tak ska. (ak rsa tym skola rendah dlu suma subjek ak tak suka kott) haha.cegu tue garang laa. takot i taw. hihi.dlu ak pling lmah bla kata bab mngira nie. uolls know what? ak hafal sifir stat ak skula mnengah kott. haha. mmg lembap la ak nie kan?? ==''. tpi bkn sifir 1 sampai 5 laa. ak lmah sifir 6 sampai 8 jaa. skrg nie OKE la cket dri dlu tuee. hehe. korang jgn nak buat kuiz sifir nan ak plak nahh. haha.

no|6ber|number|numb|mcm2 bhasa org skarg bla tulih word nombor nie.:) 

tpi tue sume dlu. skrg nie ak sgt cinta dan sygkan math dan add math. since skula menengah laa ak bru smangt nak blajaq cket. haha. tpi secinta-cinta dan sesayang-sayang ak kt add math dan math tue ak tak dpt la result yg segempak mna punn tok sbjek tue.SPM dapat add math A- jaa math pulak dapat A jaa. alhamdulilah laa. tpi tak gempak mcm korang yg dpt A+ tue. mmg ak akui add math tue susah. tpi bla kta dpt jwapan kta akn rasa puaihh sgt2 nahh. ta cye ke? cbe korang buat soklan math or add math yg susah cket. cket jaaa. bla dpt jwapn msti korang nak bgtaw 1 kmpg yg korang dpt jwapan nyaa. haha. betoll tak? tak punn post kt facebook kta korang bole jwb soklan tue as zaman punn dah moden kan.? haha. try laa. ak taw korang sonok bla buat seniri n dpt jwapn. :)
muka happy korang la niee :) 

tym form 4 dlu mmg ak gla add math cket . bkn cket kott. byk kott. wlaubgaimanapun. result ak tym exam2 dlu ckup2 makn jaa. takat lulus jaa. A tue pakat tak jmpak dah laa. chapter add math tym form 4 lgi best laa dri form 5. meby sbb tym form 5 ak bnyak ketinggalan kan?  haha. add math nie  bole jaa korang nak dpt result cekang2. yg penting korang kena wat latihan selalu n bla tak phm korang tanya laa member2 yg teror2 nuhh.point yg pling penting ak nak bgitaw kt cnie. korang kne maintain kan result korang tym exam2 yg len. lulus punn jdi laa. law dpt A or B or C tue mmg lgi elok laa kn. haha. bkn apa. sbb selalunya org kta markah untuk dapat A dlm add math nie rendah jaa. so korang kena buat slalu taw n klou bole jgn miss laa. buat smpai korang nak muntah tgok soklan add math tue. tpi jgan laa smpai abaikan sbjek yg len. pandai2 laa korang nak set sume2 tue kan? . :) .  practice makes prefect rite?? so do ur best la nahh to uolss candidate SPM   2012 n seterusnyaa. hehe.

oke2. tue laa cerita-cerita ak ttg add math :). harap yg baik tue jdikan teladan yg bruk tue jdi kan sempadan la nahh. (cewahh ayat ak mmg slalu taley blah jaa kn?) . di sini ak nak wish gudluck laa kat calon2 SPM 2012 niee. buat laa yg terbaik. bla dah msuk form 5 nie selalunya org kta add math yg tym form 4 dlu susah nak mmpos tue sbenarnyaa jdi lgi senang. law ak plak kata "agak laa". hee.

salam add math dri post kali ini:
tyqarblbs awek kpada add math :)


Starry Sun